მაგარი სასმელები
მიუხედავად იმისა, რომ საქართველო ღვინის სამშობლოა, ღვინის დადუღების შემდგომ დარჩენილი დურდოსაგან გამოხდილი მაგარი ალკოჰოლური სასმელის, ანუ მოკლედ, ჭაჭის წარმოების პერიოდი შედარებით ხანმოკლეა და ინტენსიურად მე-19 საუკუნის პირველი ნახევრიდან იწყება. თუმცა, ისტორია იმასაც ამბობს, რომ ალკოჰოლის პირველი პრიმიტიული სახდელები საქართველოში სპარსეთიდან შუა საუკუნეებში შემოვიდა.
|
სექტემბრის ბოლოს და ოქტომბრის დასაწყისში, ოპტიმალური სიმწიფის პერიოდში, ყურძენი ხელით იკრიფება.
|
|
|
დადუღების შემდეგ ჭაჭა და გამოწურული ღვინის ბოლო ფრაქცია ტრადიციული მეთოდით გამოიხდება
|
|
|
დადუღების შემდეგ ჭაჭა და გამოწურული ღვინის ბოლო ფრაქცია ტრადიციული მეთოდით გამოიხდება.
|
|
|
დადუღების შემდეგ ჭაჭა და გამოწურული ღვინის ბოლო ფრაქცია ტრადიციული მეთოდით გამოიხდება ორმაგ ორთქლზე, რის შემდეგაც 6 თვის განმავლობაში ვარგდება მუხის კასრებში.
|
|
|
დადუღების შემდეგ ჭაჭა და გამოწურული ღვინის ბოლო ფრაქცია ტრადიციული მეთოდით გამოიხდება
|
|
|
თელავი XO არის ჩვენს მიერ გამოხდილი და ფრანგულ კასრებში დავარგებული ძველი..
|
|
|
თელავი VSOP ჩვენს მარანში დაძველებული ბრწყინვალე ოქროსფერი ღვინის ბრენდი სხვადასხვა ასაკის
|
|
|
თელავი VS მუქი ქარვისფერი ღვინის ბრენდი წარმოადგენს ჩვენს მარანში სხვადასხვა წლებში გამოხდილი
|
|
|
თელავი 5*, ღია ოქროსფერი ღვინის ბრენდი, ჩვენს მარანშია გამოხდილი და შემდგომ დავარგებული
|
|
|
თელავი 3*, ღია ოქროსფერი ღვინის ბრენდი, ჩვენს მარანშია გამოხდილი და შემდგომ დავარგებული
|
|
|