Marani Logo

Wine Glossary

ოლოროსო (Oloroso)

ჯენეროზოს ტიპის ღვინო  ესპანეთიდან (Jerez), რომლის ალკოჰოლიანობაც 18-სა და 20 გრადუსს შორისაა. ღვინოს ახასიათებს ნიგვზის სუნი. მიიღება ოქსიდირებული დაძველების გზით. ღვინო სქელია და მუქი ოქროსფერი.

ორგანული ღვინო (Organic wine)

ღვინო, დამზადებული ისეთი ყურძნისაგან, რომელსაც არ განუცდია ქიმიური პესტიციდების, ან სასუქების ზემოქმედება.

ორდინალური

1.ახალგაზრდა, საშუალო ხარისხის ჯანმრთელი ღვინო. 2.მასობრივი მოხმარების ღვინო, რომელზეც მითითებული არ არის ყურძნის წარმომავლობის ადგილი.

ოქსიდაცია (Oxidation)

ლაქები, რომელიც უჩნდება ახალგაზრდა ხილოვან თეთრ ნღვინოებს, ასუსტებს მათ და აძლევს მოყავისფრო ფერს.

ოჯალეში

სამეგრელოს წითელყურძნიანი აბორიგენული ჯიში. მისგან ამზადებენ მაღალხარისხოვან წითელ ღვინოებს. ფრანგი მეცნიერი აკადემიკოსი მარი ბროსე ოჯალეშს ბორდოს საუკეთესო ღვინოებს ადარებდა.