ღვინის ლექსიკონი
ჯენეროზო (Generoso)
|
განსაკუთრებული ღვინო, რომლის ალკოჰოლური შემცველობა მერყეობს 17-დან და 23 გრადუსამდე. ტერმინი აგრეთვე გამოიყენება მაღალალკოჰოლიანი მაგიდის ღვინოების აღსანიშნავად. |
ჯიში (Breed)
|
რჩეული ღვინის ყველაზე მაღალი საფეხური. დამოკიდებულია ყურძნის ჯიშის, ნიადაგის თვისებებზე და აგრეთვე მეღვინის ნიჭსა და გამოცდილებაზე. ეს ტერმინი იხმარება მაღალი ხარისხის დახვეწილი და ნატიფი ღვინოებისთვის. |
ჯიშური ღვინოები (Varietal wines)
|
ღვინოები, რომლებიც ცნობილია იმ ყურძნის ჯიშის სახელით, რომლისგანაც დამზადებულინი არიან. |
|