მარანი ტვიში
მევენახეობის მხარე: |
რაჭა-ლეჩხუმის მევენახეობის მხარე |
ადგილწარმოშობა: |
ტვიშის მევენახეობის სპეციფიური ზონა |
კლიმატის ტიპი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კლასიფიკაცია: |
ადგილწარმოშობის ღვინო |
ყურძნის ჯიშის: |
ცოლიკაური 100% |
მოსავლის წყარო: |
100% ტვიშის მევენახეობის სპეციფიური ზონა |
მოსავლიანობა: |
8 ტონა ჰექტარზე |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი ნახევრად ტკბილი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი 11%; ნარჩენი შაქარი 30-45 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა 6-7,5გ/ლ. |
ვინიფიკაცია
ოქტომბრის ბოლოსა და ნოემბრის დასაწყისში სიმწიფის პიკზე მყოფი ყურძენი იკრიფება ხელით. კლერტის გაცლის შემდგომ ყურძენი ცივდება
4-6°C -მდე და ნაზად იწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით ხდება დაწმენდილი თვითნადენი წვენის დუღილი უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში მკაცრად განსაზღვრულ ტემპერატურაზე (15°C). როდესაც მაჭარში ნარჩენი შაქარი და მჟავიანობა მიაღწევს ოპტიმალურ დონეს, დუღილი ჩერდება გაციებით და შემდგომი ფილტრაციით, რითაც ვინარჩუნებთ ღვინის ბუნებრივ სიტკბოს და სიხალისეს. ამის შემდგომ ბოთლში ჩამოსხმამდე ღვინო ინახება იზოთერმულ რეზერვუარებში 0°C–მდე გაციებულ მდგომარეობაში.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ჩალისფერი, მომწვანო ელფერით |
სურნელი: |
ნესვის, ანანასის და მინდვრის ყვავილების არომატით გაჯერებული სურნელი |
გემო: |
ქორფა ციტრუსოვანი, ნესვის და მსხლის ტონებით და ხანგრძლივი ყვავილოვანი გამყოლი გემოთი. |
|
|
|
|