Marani Logo

მარანი ტვიში

მევენახეობის მხარე:
რაჭა-ლეჩხუმის მევენახეობის მხარე
ადგილწარმოშობა:
ტვიშის მევენახეობის სპეციფიური ზონა
კლიმატის ტიპი:
ზომიერი კონტინენტალური
ღვინის კლასიფიკაცია:
ადგილწარმოშობის ღვინო
ყურძნის ჯიშის:
ცოლიკაური 100%
მოსავლის წყარო:
100% ტვიშის მევენახეობის სპეციფიური ზონა
მოსავლიანობა:
8 ტონა ჰექტარზე
ღვინის ტიპი:
თეთრი ნახევრად ტკბილი
ღვინის ანალიზი:
ალკოჰოლი 11%; ნარჩენი შაქარი 30-45 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა 6-7,5გ/ლ.

მოსავლის წლები

2018  |  2013  |  2012  |  2011  |  2009  |  2008  |  2005

ვინიფიკაცია

ოქტომბრის ბოლოსა და ნოემბრის დასაწყისში სიმწიფის პიკზე მყოფი ყურძენი იკრიფება ხელით. კლერტის გაცლის შემდგომ ყურძენი ცივდება 4-6°C -მდე და ნაზად იწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით ხდება დაწმენდილი თვითნადენი წვენის დუღილი უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში მკაცრად განსაზღვრულ ტემპერატურაზე (15°C). როდესაც მაჭარში ნარჩენი შაქარი და მჟავიანობა მიაღწევს ოპტიმალურ დონეს, დუღილი ჩერდება გაციებით და შემდგომი ფილტრაციით, რითაც ვინარჩუნებთ ღვინის ბუნებრივ სიტკბოს და სიხალისეს. ამის შემდგომ ბოთლში ჩამოსხმამდე ღვინო ინახება იზოთერმულ რეზერვუარებში 0°C–მდე გაციებულ მდგომარეობაში.

ორგანოლეპტიკა

ფერი:
ღია ჩალისფერი, მომწვანო ელფერით
სურნელი:
ნესვის, ანანასის და მინდვრის ყვავილების არომატით გაჯერებული სურნელი
გემო:
ქორფა ციტრუსოვანი, ნესვის და მსხლის ტონებით და ხანგრძლივი ყვავილოვანი გამყოლი გემოთი.