Marani Logo

მარანი ნაფარეული

წარმოშობა:
კახეთის მევენახეობის მხარე
ადგილწარმოშობა:
ნაფარეულის მევენახეობის სპეციფიური ზონა
კლიმატის ტიპი:
ზომიერი კონტინენტალური
ღვინის კატეგორია:
ადგილწარმოშობის ღვინო
ყურძნის ჯიშები:
საფერავი 100%
ყურძნის წყარო:
100% ნაფარეულის მევენახეობის სპეციფიური ზონა, მდინარე ალაზანის მარცხენა ნაპირი
მოსავლიანობა:
8 ტონა ჰექტარზე
ღვინის ტიპი:
წითელი მშრალი
ღვინის ანალიზი:
ალკოჰოლი 13,5 %; ნარჩენი შაქარი <4 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა 4,5-5,5გ/ლ

მოსავლის წლები

2013  |  2012  |  2011  |  2009  |  2008  |  2005  |  2004  |  2003

ვინიფიკაცია

სიმწიფის პიკზე მყოფი ყურძენი იკრიფება ხელით. კლერტის ფრთხილად გაცლასა და დაწურვას მოსდევს კონტროლირებად ტემპერატურაზე (23-28°C) დუღილი უჟანგავ ფოლადის რეზერვუარებში. ფერმენტაცია მიმდინარეობს კულტურული საფუარით, დელესტაჟისა და რემონტაჟის მეთოდების გამოყენებით. 12-15 დღიანი მაცერაციის შემდეგ, ღვინო იხსნება სუფთად და გადადის 225ლ მუხის კასრებში ვაშლრძემჟავა დუღილის და 9-12 თვიანი დაძველებისთვის. შემდგომი დავარგება მიმდინარეობს უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში და ჩამოსხმის შემდგომ კი – ბოთლებში ოპტიმალურ ტემპერატურაზე.

ორგანოლეპტიკა

ფერი:
ბროწეულისფერი
სურნელი:
რთულ და კომპლექსურ ბუკეტში წინა პლანზეა წამოწეული მარწყვის და სანელებლების, განსაკუთრებით კი ვანილის არომატი
გემო:
რბილ ტექსტურაში გამოკვეთილია მწიფე ხილის ტონები ძირტკბილასა და მუხის მსუბუქი გემოთი. დაბოლოვება ხანგრძლივია ტკბილი ტანინების თანხლებით.