მარანი ალაზნის ველი წითელი
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
საფერავი 100% |
ყურძნი წყარო: |
50% კონდოლის ვენახები დანარჩენი კახეთის რეგიონიდან. |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8-10 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
წითელი ნახევრად ტკბილი. |
ღვინის ანალიზი: |
ალკ.12 % ნარჩენი შაქარი 30-45გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა 5,5-7გ/ლ. |
|
ვინიფიკაცია
ყურძენი იკრიფება ხელით, სიმწიფის პიკზე. კლერტის ნაზად გაცლასა და დაწურვას მოსდევს უჟანგავ ფოლადის ლითონებში მიმდინარე დუღილი კონტროლირებად ტემპერატურაზე (28°C) კულტურული საფუარის გამოყენებით. როდესაც მაჭარში შაქრის შემცველობა სასურველ დონეს მიაღწევს, დუღილი ჩერდება გაციებით და ფილტრაციით, რათა შენარჩუნდეს ღვინის ბუნებრივი სიტკბო და სიხალისე.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
მუქი ბროწეულისფერი, იისფერი ელფერითმუქი ბროწეულისფერი, იისფერი ელფერით. |
სუნი: |
დომინირებს მაყვლისა და ალუბლის ტონები |
გემო: |
სხვადასხვა ხილსი გემო, ხალისიანი და სრულსხეულიანი. საოცრად ბალანსირებული და ტკბილი დაგემოვნებით. |
|
|
|