Marani Logo

მარანი ალაზნის ველი წითელი

მევენახეობის მხარე:
კახეთის მევენახეობის მხარე
კლიმატი:
ზომიერი კონტინენტალური
ღვინის კატეგორია:
რეგიონალური ღვინო
ყურძნის ჯიში:
საფერავი 100%
ყურძნი წყარო:
50% კონდოლის ვენახები დანარჩენი კახეთის რეგიონიდან.
ყურძნის მოსავლიანობა:
8-10 ტონა ჰექტარზე.
ღვინის ტიპი:
წითელი ნახევრად ტკბილი.
ღვინის ანალიზი:
ალკ.12 % ნარჩენი შაქარი 30-45გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა 5,5-7გ/ლ.
 

ვინიფიკაცია

ყურძენი იკრიფება ხელით, სიმწიფის პიკზე. კლერტის ნაზად გაცლასა და დაწურვას მოსდევს უჟანგავ ფოლადის ლითონებში მიმდინარე დუღილი კონტროლირებად ტემპერატურაზე (28°C) კულტურული საფუარის გამოყენებით. როდესაც მაჭარში შაქრის შემცველობა სასურველ დონეს მიაღწევს, დუღილი ჩერდება გაციებით და ფილტრაციით, რათა შენარჩუნდეს ღვინის ბუნებრივი სიტკბო და სიხალისე.

ორგანოლეპტიკა

ფერი:
მუქი ბროწეულისფერი, იისფერი ელფერითმუქი ბროწეულისფერი, იისფერი ელფერით.
სუნი:
დომინირებს მაყვლისა და ალუბლის ტონები
გემო:
სხვადასხვა ხილსი გემო, ხალისიანი და სრულსხეულიანი. საოცრად ბალანსირებული და ტკბილი დაგემოვნებით.