მარანი ალაზნის ველი თეთრი
წარმოშობა: |
კახეთის მევენახეობის ზონა |
კლიმატის ტიპი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კლასიფიკაცია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
რქაწითელი 90%. მწვანე 10%. |
ყურძნის მოსავლის წყარო: |
: 50 % კონდოლის ვენახები, 50% კახეთის ჩრდილო-აღმოსავლეთი |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8-12 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი ნახევრად ტკბილი. |
ღვინის ანალიზი: |
ალკ..12% ნარჩენი შაქარი 30-45გ/ლ ;ტიტრული მჟავიანობა: 6-7გ/ლ. |
ვინიფიკაცია
ყურძენი იკრიფება ხელით, სიმწიფის პიკზე. კლერტის გაცლის შემდეგ ყურძენი ცივდება 4-6°C -მდე და სიფრთხილით იწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით, დაწმენდილი და სუფთა წვენი იწყებს ფერმენტაციას უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში მკაცრად განსაზღვრულ კონტროლირებად ტემპერატურაზე(15-18°C). როდესაც მაჭარში შაქრის რაოდენობა მიაღწევს სასურველ დონეს, დუღილი ჩერდება გაციებით, რათა შენარჩუნდეს ღვინის სიტკბო და სიხალისე. როგორც წესი, ეს ღვინო ბოთლებში ჩამოისხმება მოსავლის აღებიდან რამოდენიმე თვის შემდეგ.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ჩალისფერი. |
შუნი: |
გამოირჩევა ნაზი არომატით გამოხატული ნესვის და კომშის ტონებით. |
გემო: |
გემო ხალისიანი და ჰარმონიულია, რბილი მჟავიანობით და დაშაქრული კომშის ტონებით |
|
|
|