Marani Logo

მარანი მწვანე

მევენახეობის მხარე:
კახეთის მევენახეობის მხარე
კლიმატი:
ზომიერი კონტინენტალური
ღვინის კატეგორია:
რეგიონალური ღვინო
ყურძნის ჯიში:
მწვანე 100%:
ყურძნის წყარო:
50 % კონდოლის ვენახებიდან, 50% კახეთის ჩრდილო-დასავლეთიდან
ყურძნის მოსავლიანობა:
9-11 ტონა ჰექტარზე.
ღვინის ტიპი:
თეთრი მშრალი
ღვინის ანალიზი:
ალკოჰოლი 12 %; ტიტრული მჟავიანობა: 6გ/ლ
 

მოსავლის წლები

2012  |  2011  |  2010  |  2009  |  2008  |  2006  |  2005

ვინიფიკაცია

სექტემბრის პირველ დეკადაშჲ ჩვენს კონდოლის ვენახებში მწვანეს ჯიშის ყურძენი ყურძენი ხელით იკრიფება. კლერტის გაცლის შემდგომ ყურძენი ცივდება 4-6°C-მდე, 8 საათის განმავლობაში ჩერდება ცივად პნევმატურ წნეხში და შემდეგ ნაზად გამოიწურება. დუღილი მიმდინარეობს 14-15°C დაახლოებით 1 თვის მანძილზე. დუღილის დასრულების შემდგომ ღვინო გადადის სხვა რეზერვუარში დასვარგებლად. პირველი პარტია ჩამოისხა 2011 წლის მარტის თვეში.

ორგანოლეპტიკა

ფერი:
ღია ჩალისფერი მომწვანო ელფერით.
სურნელი:
გრეიფრუტის, ლიმნის და მინდვრის ყვავილების გამომწვევი სურნელი.
გემო:
სავსე გემო გამოკვეთილად ტროპიკული ხილის არომატით. დაბოლოება ხანგრძლივია მწვანე ვაშლის მადისაღმძვრელი და მსუბუქი მჟავიანობით.