მარანი მწვანე
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
მწვანე 100%: |
ყურძნის წყარო: |
50 % კონდოლის ვენახებიდან, 50% კახეთის ჩრდილო-დასავლეთიდან |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
9-11 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი მშრალი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი 12 %; ტიტრული მჟავიანობა: 6გ/ლ |
|
ვინიფიკაცია
სექტემბრის პირველ დეკადაშჲ ჩვენს კონდოლის ვენახებში მწვანეს ჯიშის ყურძენი ყურძენი ხელით იკრიფება. კლერტის გაცლის შემდგომ ყურძენი ცივდება 4-6°C-მდე, 8 საათის განმავლობაში ჩერდება ცივად პნევმატურ წნეხში და შემდეგ ნაზად გამოიწურება. დუღილი მიმდინარეობს 14-15°C დაახლოებით 1 თვის მანძილზე. დუღილის დასრულების შემდგომ ღვინო გადადის სხვა რეზერვუარში დასვარგებლად. პირველი პარტია ჩამოისხა 2011 წლის მარტის თვეში.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ჩალისფერი მომწვანო ელფერით. |
სურნელი: |
გრეიფრუტის, ლიმნის და მინდვრის ყვავილების გამომწვევი სურნელი. |
გემო: |
სავსე გემო გამოკვეთილად ტროპიკული ხილის არომატით. დაბოლოება ხანგრძლივია მწვანე ვაშლის მადისაღმძვრელი და მსუბუქი მჟავიანობით. |
|
|
|
|
|