მარანი კახეთი
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის ზონა |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
რქაწითელი 100% |
ყურძნის წყარო: |
30 % კონდოლის ვენახები; 70% კახეთის ჩრდილო-აღმოსავლეთი. |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8-11 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი მშრალი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი 13%; ნარჩენი შაქარი<3 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 5-6გ/ლ. |
|
ვინიფიკაცია
სიმწიფის პიკზე ყურძენი იკრიფება ხელით. კლერტგაცლილი ყურძენი მსუბუქად იწურება. დუღილი მიმდინარეობს დურდოზე 10-14 დღის განმავლობაში, უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში 16-20 °C -ზე კონტროლირებად ტემპერატურაზე, კახური წესის მიხედვით. დუღილი დასრულებისას ღვინო გადადის სხვა ცისტერნაში შემდგომი დაწმენდისათვის. როგორც წესი, ღვინო აქვს დაძველების რამოდენიმე წლიანი პოტენციალი.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ქარვისფერი. |
სუნი: |
სასიამოვნო ხილის არომატში დომინირებს ვაშლის და ნესვის ტონები. |
გემო: |
სრულსხეულიანი, ზომიერად ძლიერი, მწიფე , ტანინებით. ხილის ჩირის გამოხატული არომატით და ხანგრძლივი, სურნელოვანი თანმდევი გემოთი. |
|
|
|