მარანი საფერავი
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატის ტიპი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
საფერავი 100% |
ყურძნის მოსავლის წყარო: |
კახეთის რეგიონი. |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8-10 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
წითელი მშრალი. |
ღვინის ანალიზი: |
ალკ.13,5 % ნარჩენი შაქარი:: <3 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 5-6 გ/ლ. |
|
ვინიფიკაცია
ყურძენი იკრიფება ხელით, სიმწიფის პიკზე. კლერტის ნაზად გაცლასა და დაწურვას მოსდევს უჟანგავ ფოლადის რეზერვუარებში კონტროლირებად ტემპერატურაზე (23-28°C) მიმდინარე დუღილი, რომლის დროსაც გამოიყენება ნარჩევი საფუარი. 8-10 დღიანი მაცერაციის შემდეგ, ღვინო სუფთად იხსნება ლექიდან და გადადის სხვა რეზერვუარში მეორადი (ვაშლრძემჟავა) დუღილისათვის. ღვინის შემდგომი დავარგება მიმდინარეობს უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში და ნაწილი ვარგდება ფრანგულ, მომცო კასრებში 3-4 თვის განმავლობაში, რაც ღვინოს მატებს მუხის მსუბუქ ტონალობას და დახვეწილობას.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
მუქი წითელი ფერი. |
სუნი: |
მწიფე ალუბლისა და მაყვლის მკვეთრი არომატები |
გემო: |
დომინირებს ხორციანი, წვნიანი მაყვლის და გადამწიფებული შინდის ტონები, გაჰკრავს ასევე შავქლიავას ჩირის გემო. დაგემოვნება სრული და წვნიანია მწიფე და რაფინირებული ტანინებით. |
|
|
|