მარანი რქაწითელი
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
რქაწითელი 100%: |
ყურძნის მოსავლის წყარო: |
30 % კონდოლის ვენახები, 70%.კახეთის ჩრდილო-დასავლეთი |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
9-12 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი მშრალი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი 13,5 %; ნარჩენი შაქარი:< 3გ/ლ;ტიტრული მჟავიანობა: 5,5 გ/ლ. |
|
ვინიფიკაცია
ყურძენი იკრიფება ხელით სიმწიფის პიკზე. კლერტგაცლილი ყურძენი ცივდება 4-6°C -მდე და ნაზად გამოიწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით, დაწმენდილი წვენი იწყებს დუღილს უჟანგი ფოლადის
რეზერვუარებში მკაცრადკონტროლირებად ტემპერატურაზე (15-18°C). დუღილის დასრულების შემდგომ ღვინო რამოდენიმე თვის განმავლობაში გადისდავარგებას ჩვენს მარანში. როგორც წესი, ღვინო მზადაა ჩამოსასხმელად რთველის მომდევნო წლის დასაწყისიდან.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ჩალისფერი, კრისტალური ბზინვარებით |
სუნი: |
ატმის და გარგარის სურნელი ყვავილოვანი ტონებით. |
გემო: |
მსუბუქი და ქორფა, ფაქტიურად იმეორებს სურნელის პროფილს ყვითელი ხილის არომატით, მსუბუქი ციტრუსოვანი სიმჟავით და ცოცხალი დაბოლოებით. |
|
|
|
|