მარანი საფერავი როზე
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატის ტიპი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
საფერავი 100% |
ყურძნის მოსავლის წყარო: |
კახეთის რეგიონი. |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8-10 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
წითელი მშრალი. |
ღვინის ანალიზი: |
ალკ.13% ვოლ ნარჩენი შაქარი:: <4 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 5,5გ/ლ. |
ვინიფიკაცია
ყურძენი იკრიფება ხელით, სიმწიფის პიკზე. კლერტის ნაზად გაცლის შემდეგ 4°C-მდე გაციებულ დურდოს ტოვებენ მაცერაციაზე 8-10 საათის განმავლობაში. როდესაც წვენი მიიღებს სასურველ ვარდისფერს, მას გამოდენიან და რამდენიმე დღე აჩერებენ დასაწდომად. დუღილი მიმდინარეობს უჟანგავი ფოლადის რეზერვუარში კონტროლირებად ტემპერატურაზე (18°C). დადუღების შემდგომ ღვინო გადადის სხვა ჭურჭელში რამოდენიმე თვით დასავარგებლად. ღვინო ბოთლებში ისხმება თებერვალი-აპრილის თვეებში.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ვარდისფერი. |
სუნი: |
ბროწეულის და კოწახურის არომატი შეზავებული ატმის და ჟოლოს სურნელთან. |
გემო: |
ქორფა და ხალასია, იმავდროულად ელეგანტური. სრულად იმეორებს არომატების პალიტრას, ხავერდოვანი, გლუვი ტექსტურით და ვარდის ფურცელის ჰაეროვანი სურნელით |
|
|
|