მარანი რქაწითელი-შარდონე
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
რქაწითელი 70%; შარდონე 30% |
ყურძნის მოსავლის წყარო: |
100% კონდოლის ვენახები |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
9-11 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი მშრალი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი 13 %; ნარჩენი შაქარი:< 3გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 5-6 გ/ლ |
ვინიფიკაცია
ოპტიმალური სიმწიფის პერიოდში ორივე ყურძენი ცალკ-ცალკე იკრიფება ხელით კომპანიის კონდოლის ვენახებში. კლერტგაცლილი ყურძენი ცივდება 4-6°C -მდე და ნაზად გამოიწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით, დაწმენდილი წვენი იწყებს დუღილს უჟანგი ფოლადის რეზერვუარებში მკაცრადკონტროლირებად ტემპერატურაზე (15-18°C). დუღილის დასრულების შემდგომ ღვინო 3-4 თვის განმავლობაში გადის დავარგებას ჩვენს მარანში. პროცესი სრულდება მინიმალური ფილტრაციითა და ჩამოსხმით.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ჩალისფერი, კრისტალური ბზინვარებით |
სუნი: |
დომინანტი ტონებია ყვითელი ქლიავი, მსხალი, კომში და ატმი |
გემო: |
ყვითელი ხილის სავსე და მწიფე გემო სურნელის ფაქტიური ანარეკლია და გამოირჩევა ჰარმონიული მსუბუქი სიმჟავით და ცოცხალი დაბოლოებით. |
|
|
|
|