Marani Logo

მარანი ქვევრი მწვანე

მევენახეობის მხარე:
კახეთის მევენახეობის მხარე
კლიმატი:
ზომიერი კონტინენტალური
ღვინის კატეგორია:
რეგიონალური ღვინო
ყურძნის ჯიში:
მწვანე 100%
ყურძნის წყარო:
50% კონდოლის ვენახებიდან, 50% წინანდლის მსზ
ყურძნის მოსავლიანობა:
10-12 ტონა ჰექტარზე
ღვინის ტიპი:
ქვევრის ქარვისფერი მშრალი
ღვინის ანალიზი:
ალკოჰოლი 13%; ნარჩენი შაქარი <3გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 6გ/ლ
 

მოსავლის წლები

2017

ვინიფიკაცია

სექტემბრის მეორე დეკადაში სიმწიფის პიკზე მყოფი მწვანეს ჯიშის ყურძენი ხელით იკრიფება. კლერტის ნაზად გაცლის შემდგომ ყურძენი გადადის ქვევრში, სადაც დაახლოებით 3 კვირის განმავლობაში მიმდინარეობს დუღილის პროცესი. შემდგომ ეტაპზე ხდება ქვევრების შევსება და დალუქვა 6 თვიანი მაცერაციისთვის. გაზაფხულისთვის ღვინო გადადის უჟანგავი ფოლადის ცისტერნებში რამდენიმე თვით დასავარგებლად, რის შემდეგაც უკვე ხდება ბოთლებში ჩამოსხმა.

ორგანოლეპტიკა

ფერი:
ქარვისფერი ღვინო ოქროსფერი ციალით
სურნელი:
გამოხატული გარგარის ჩირის, ყვითელი ატმის და ნესვის ინტენსიური არომატები
გემო:
გემო რბილი და ელეგანტურია ციტრუსოვანი ტონალობით, დაბოლოვება ხანგრძლივია აბრეშუმისებრი ტანინების თანხლებით