მარანი ფიროსმანი
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატის ტიპი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
საფერავი 100% |
ყურძნის წყარო: |
კახეთის რეგიონი. |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8-10 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
წითელი ნახევრად მშრალი. |
ღვინის ანალიზი: |
ალკ. 12% ნარჩენი შაქარი: 9-12გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 5-7გ/ლ |
ვინიფიკაცია
სიმწიფის პიკზე ყურძენი იკრიფება ხელით. კლერტის ნაზად გაცლასა და დაწურვას მოსდევს დუღილი კონტროლირებად ტემპერატურაზე (28 °C) უჟანგავ ფოლადის რეზერვუარებში კულტურული საფუარის გამოყენებით. როდესაც მაჭარში შაქრის შემცველობა სასურველ დონემდე შემცირდება, დუღილი ჩერდება გაციებით და ფილტრაციით, რათა შენარჩუნდეს ღვინის ბუნებრივი სიტკბო და სიხალისე.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
მუქი ლალისფერი, იისფერი ელფერით. |
სუნი: |
მაყვლის და შავი მოცხარის ტონები. |
გემო: |
ახალგაზრდა, სრულსხეულიანი, ინტენსიური ტკბილი ხილის, რბილი და ასევე პიკანტური, ჰარმონიული დაგემოვნებით. |
|
|
|