მარანი წინანდალი
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
ადგილწარმოშობა: |
წინანდლის მევენახეობის სპეციფიური ზონა |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
ადგილწარმოშობის ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
რქაწითელი 80%, მწვანე 20% |
მოსავლის წყარო: |
100% კომპანიის კუთვნილი ვენახები |
მოსავლიანობა: |
8 ტონა ჰექტარზე |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი მშრალი ღვინო |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი 13,0%; ნარჩენი შაქარი <3 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა 5-6გ/ლ |
ვინიფიკაცია
სექტემბრის ბოლო დეკადაში, სიმწიფის პიკზე ყოფნისას ყურძენი იკრიფება ხელით. კლერტის გაცლის შემდგომ ყურძენი ცივდება 4-6°C-მდე, 8 საათის განმავლობაში ჩერდება კანთან ერთად და შემდეგ ნაზად იწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით დაწმენდილი თვითნადენი წვენის დუღილი მიმდინარეობს უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში მკაცრად განსაზღვრულ ტემპერატურაზე(15-18°C). დუღილის დასრულებისას ღვინო იხსნება სუფთად და გადადის სხვა ცისტერნაში შემდგომი დავარგებისთვის. ღვინის 30% ძველდება ფრანგულ მუხის კასრებში. მოსავლის წლის მომდევნო სექტემბერს ღვინო მზადაა ჩამოსასხმელად.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ცქრიალა მოყვითალო ფერი |
სურნელი: |
ინტენსიური და ელეგანტური ბალახოვანი არომატები მშვენივრად მიესადგება ტროპიკული ხილის ტონებს |
გემო: |
სრულსხეულიანი და კომპლექსური, დასაწყისში გვხიბლავს ტროპიკული ხილის და ბანანის არომატით, რომელიც კარგადაა გაწონასწორებული მდიდარ, კარაქისებურ დაბოლოვებასთან გამომწვარი მუხის ტონალობით |
|
|
|
|