მარანი მუკუზანი
მევენახების მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
ადგილწარმოშობა: |
მუკუზანის მევენახეობის სპეციფიური ზონა |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
ადგილწარმოშობის ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
საფერავი 100% |
ყურძნის წყარო: |
100% მუკუზანის მევენახეობის სპეციფიური ზონა, მდინარე ალაზნის მარჯვენა სანაპირო. |
მოსავლიანობა: |
8 ტონა ჰექტარზე |
ღვინის ტიპი: |
წითელი მშრალი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი: 13,5%; ნარჩენი შაქარი <3 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა 4,5-5,5გ/ლ. |
ვინიფიკაცია
სიმწიფის პიკზე მყოფი ყურძენი იკრიფება ხელით. კლერტის ფრთხილად გაცლასა და დაწურვას მოსდევს კონტროლირებად ტემპერატურაზე (23-28°C) დუღილი უჟანგავ ფოლადის რეზერვუარებში. ფერმენტაცია მიმდინარეობს კულტურული საფუარით, დელესტაჟისა და რემონტაჟის მეთოდების გამოყენებით. 12-15 დღიანი მაცერაციის შემდეგ, ღვინო იხსნება სუფთად და გადადის 225ლ მუხის კასრებში ვაშლრძემჟავა დუღილის და 9-12 თვიანი დაძველებისთვის. შემდგომი დავარგება მიმდინარეობს უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში და ჩამოსხმის შემდგომ კი – ბოთლებში ოპტიმალურ ტემპერატურაზე.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
მუქი წითელი |
სუნი: |
გამოირჩევა შავი ალუბლის და შავი შოკოლადის არომატით, ვანილის და ცხარე სუნელების ტონებით |
გემო: |
სრულსხეულიანი და სავსეა ხილის ტონებით, ძლიერი ტანინით და გამყოლი გემოთი |
|
|
|