ჭაჭა საფერავი
მეღვინეობის რეგიონი: |
კახეთის მეღვინეობის რეგიონი |
ადგილწარმოშობა: |
წინანდლის მიკროზონა |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტური |
ყურძნის ჯიში: |
100% საფერავი |
ყურძნის წარმომავლობა: |
100% კონდოლის ვენახები |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8-10 ტონა ჰექტარზე |
სასმელის ტიპი: |
ჭაჭა საფერავი |
შემადგენლობა: |
ალკოჰოლი 40% |
შეფუთვა: |
250 მლ და 500 მლ შუშის ბოთლი |
ვინიფიკაცია
დადუღების შემდეგ ჭაჭა და გამოწურული ღვინის ბოლო ფრაქცია ტრადიციული მეთოდით გამოიხდება ორმაგ ორთქლზე. შედეგად მიღებული ჭაჭა საფერავი ინახება უჟანგავი ფოლადის ცისტერნებში ჩამოსხმამდე.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
გამჭვირვალე |
არომატი: |
წითელი ხილის მურაბისა და საფერავის ჯიშის ყურძნისთვის დამახასიათებელი არომატი |
გემო: |
რბილი მოტკბო გემო ნაზი დარტყმით და აბრეშუმისებრი დასასრულით |
|
|
|