მარანი თბილისური
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
რქაწითელი 90%, მწვანე 10%: |
ყურძნის: |
50 % კონდოლის ვენახები. 50% კახეთის ჩრდილო-აღმოსავლეთ მხარე |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8-12 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი ნახევრად მშრალი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი: 12%; ნარჩენი შაქარი: 9-12 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 5,5-7გ/ლ. |
|
ვინიფიკაცია
ყურძენი იკრიფება ხელით, სიმწიფის პიკზე. ნაზად კლერტგაცლილი ყურძენი ცივდება 4-6°C-მდე და იწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით, დაწმენდილი წვენი იწყებს დუღილს უჟანგი ფოლადის ცისტერნებში მკაცრად კონტროლირებად ტემპერატურაზე (15-18°C) უჟანგავი ფოლადის ცისტერნებში. როდესაც მაჭარში შაქრის რაოდენობა სასურველ დონეს მიაღწევს, დუღილი ჩერდება გაციებით და ფილტრაციით, რათა შენარჩუნდეს ღვინის სიტკბო და სიხალისე. როგორც წესი, ღვინო ბოთლებში ჩამოისხმება მოსავლის აღებიდან რამოდენიმე თვის შემდეგ.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ჩალისფერი, მომწვანო ელფერით. |
სუნი: |
ხალისიანი, ტროპიკული ხილის და ნესვის მდიდრული სურნელი. |
გემო: |
ბუნებრივი სიტკბოს, მჟავიანობის, ყურძნის და ატმის არომატების საუცხოო შეხამება, ღვინოს აძლევს სიხალისეს და საოცრად ნაზ გემოს. |
|
|
|
|