ყურძნის ჭაჭა
მეღვინეობის რეგიონი: |
კახეთის მეღვინეობის რეგიონი |
ადგილწარმოშობა: |
წინანდლის მიკროზონა |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტური |
ყურძნის ჯიში: |
80% რქაწითელი, 20% მწვანე |
ყურძნის წარმომავლობა: |
100% კონდოლის ვენახები |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
8 ტონა ჰექტარზე |
სასმელის ტიპი: |
ჭაჭა |
შემადგენლობა: |
ალკოჰოლი 42% |
შეფუთვა: |
500 მლ შუშის ბოთლი |
ვინიფიკაცია
სექტემბრის ბოლოს და ოქტომბრის დასაწყისში, ოპტიმალური სიმწიფის პერიოდში, ყურძენი ხელით იკრიფება. ფრთხილად გამომარცვლული ყურძენი უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში კანზე დუღს კონტროლირებად ტემპერატურაზე (მაქს. 22°C). დადუღების შემდეგ მთელი დურდო გამოიხდება ორმაგ ორთქლზე. შედეგად მიღებული ჭაჭა ინახება უჟანგავი ფოლადის ცისტერნებში ჩამოსხმამდე.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
გამჭვირვალე |
არომატი: |
თეთრი ყვავილებისა და ბალახის ინტენსიური და ელეგანტური სურნელი |
გემო: |
ხალასი და სუფთა შუალედური გემო ხავერდოვანი და ხანგრძლივი დაგემოვნებით. |
|
|
|
|