Marani Logo

მარანი ცოლიკაური

მევენახეობის მხარე:
იმერეთის მევენახეობის მხარე
კლიმატი:
ზომიერი კონტინენტალური
ღვინის კატეგორია:
რეგიონალური ღვინო
ყურძნის ჯიში:
ცოლიკაური 100%:
ყურძნის მოსავლის წყარო:
თერჯოლის და ზესტაფონის რაიონი.
ყურძნის მოსავლიანობა:
9-12 ტონა ჰექტარზე.
ღვინის ტიპი:
თეთრი მშრალი
ღვინის ანალიზი:
ალკოჰოლი 12,4%; ნარჩენი შაქარი:< 3გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 6,5 გ/ლ.
 

მოსავლის წლები

2011

ვინიფიკაცია

ყურძენი იკრიფება ხელით სიმწიფის პიკზე კლერტგაცლილი ყურძენი ცივდება 4-6°C -მდე და ნაზად გამოიწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით, დაწმენდილი წვენი იწყებს დუღილს უჟანგი ფოლადის რეზერვუარებში მკაცრადკონტროლირებად ტემპერატურაზე (15-18°C) დუღილის დასრულების შემდგომ ღვინო რამოდენიმე თვის განმავლობაში გადის დავარგებას ჩვენს მარანში. როგორც წესი, ღვინო მზადაა ჩამოსასხმელად რთველის მომდევნო წლის დასაწყისიდან.

ორგანოლეპტიკა

ფერი:
ღია ოქროსფერი მომწვანო ელფერით.
სუნი:
ყვითელი და თეთრი ხილის მოტკბო არომატით.
გემო:
გემო ცოცხალია ხალისიანი სიმჟავით და მრავალფეროვანი ხილის პალიტრით, სადაც გამორჩეულად იგრძნობა, ბანანი, მსხალი და ვაშლი. დაბოლოება ხანგრძლივია თანდართული სანელების და დარიჩინის ტონალობით.