მარანი ცოლიკაური
მევენახეობის მხარე: |
იმერეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
ცოლიკაური 100%: |
ყურძნის მოსავლის წყარო: |
თერჯოლის და ზესტაფონის რაიონი. |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
9-12 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი მშრალი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი 12,4%; ნარჩენი შაქარი:< 3გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 6,5 გ/ლ. |
|
ვინიფიკაცია
ყურძენი იკრიფება ხელით სიმწიფის პიკზე კლერტგაცლილი ყურძენი ცივდება 4-6°C -მდე და ნაზად გამოიწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით, დაწმენდილი წვენი იწყებს დუღილს უჟანგი ფოლადის
რეზერვუარებში მკაცრადკონტროლირებად ტემპერატურაზე (15-18°C) დუღილის დასრულების შემდგომ ღვინო რამოდენიმე თვის განმავლობაში გადის დავარგებას ჩვენს მარანში. როგორც წესი, ღვინო მზადაა ჩამოსასხმელად რთველის მომდევნო წლის დასაწყისიდან.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ოქროსფერი მომწვანო ელფერით. |
სუნი: |
ყვითელი და თეთრი ხილის მოტკბო არომატით. |
გემო: |
გემო ცოცხალია ხალისიანი სიმჟავით და მრავალფეროვანი ხილის პალიტრით, სადაც გამორჩეულად იგრძნობა, ბანანი, მსხალი და ვაშლი. დაბოლოება ხანგრძლივია თანდართული სანელების და დარიჩინის ტონალობით. |
|
|
|
|