Marani Logo

მარანი რქაწითელი

მევენახეობის მხარე:
კახეთის მევენახეობის მხარე
კლიმატი:
ზომიერი კონტინენტალური
ღვინის კატეგორია:
რეგიონალური ღვინო
ყურძნის ჯიში:
რქაწითელი 100%:
ყურძნის მოსავლის წყარო:
30 % კონდოლის ვენახები, 70%.კახეთის ჩრდილო-დასავლეთი
ყურძნის მოსავლიანობა:
9-12 ტონა ჰექტარზე.
ღვინის ტიპი:
თეთრი მშრალი
ღვინის ანალიზი:
ალკოჰოლი 13,5 %; ნარჩენი შაქარი:< 3გ/ლ;ტიტრული მჟავიანობა: 5,5 გ/ლ.
 

მოსავლის წლები

2011

ვინიფიკაცია

ყურძენი იკრიფება ხელით სიმწიფის პიკზე. კლერტგაცლილი ყურძენი ცივდება 4-6°C -მდე და ნაზად გამოიწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით, დაწმენდილი წვენი იწყებს დუღილს უჟანგი ფოლადის რეზერვუარებში მკაცრადკონტროლირებად ტემპერატურაზე (15-18°C). დუღილის დასრულების შემდგომ ღვინო რამოდენიმე თვის განმავლობაში გადისდავარგებას ჩვენს მარანში. როგორც წესი, ღვინო მზადაა ჩამოსასხმელად რთველის მომდევნო წლის დასაწყისიდან.

ორგანოლეპტიკა

ფერი:
ღია ჩალისფერი, კრისტალური ბზინვარებით
სუნი:
ატმის და გარგარის სურნელი ყვავილოვანი ტონებით.
გემო:
მსუბუქი და ქორფა, ფაქტიურად იმეორებს სურნელის პროფილს ყვითელი ხილის არომატით, მსუბუქი ციტრუსოვანი სიმჟავით და ცოცხალი დაბოლოებით.